Novosti

 

Zavičajni muzej - Petrovac na Mlavi, u saradnji sa srednjom školom "Mladost" i bibliotekom "Đura Jakšić" iz Petrovca, Vas poziva da april, mesec posvećen našem poštovanom strip crtaču i ilustratoru Boži Veselinoviću, provedete uz i sa stripom.

line

U saradnji sa Prirodnjačkim muzejom iz Beograda, Zavičajni muzej - Petrovac na Mlavi organizuje izložbu Svedoci prošlosti koja će biti otvorena u četvrtak 8. maja 2014. godine u 14 sati u Galeriji petrovačkog Muzeja.

line

Od jula do septembra 2014. godine u Galeriji Zavičajnog muzeja u Petrovcu imate priliku da vidite predmete iz likovne i arheološke zbirke Zavičajnog muzeja.

line

Od 2. do 22. septembra 2014. godine u galeriji Zavičajnog muzeja imate priliku da vidite izložbu posvećenu istoriji i značaju pčelarstva.

line

U petrovačkoj galeriji "Krug", od 5. do 25. septembra 2014. godine, možete pogledati izložbu posvećenu učešću Srbije, sa posebnim osvrtom na zbivanja u vezi sa našim krajem, u Prvom svetskom ratu.

line

Samostalna izložba skulptura i slika Dragiše Miloševića otvorena je u petak, 28. novembra u Galeriji Srednje škole Mladost, u Petrovcu.

line

Dokumentarna izložba posvećena liku i delu legendarnog Petrovčanina profesora Branislava Lazića - Branka Manasa. Otvaranje izložbe: sreda 24. decembar 2014. godine u 18 časova. Izložba traje do 31. januara 2015. godine.

line

Pozivamo vas na otvaranje izložbe slika, crteža i mozaika autora: Slavice Marković, Ivana Pavića i Olivere Gavrić Pavić NOVI POGLED U petak, 6. marta 2015. u 19h Zavičajni muzej Petrovac na Mlavi, izložbu otvara književnik Danilo Radojković Izložba je otvorena do 26. marta, radno vreme muzeja: radnim danom 8-16 h

line
Stalna postavka
stalna postavka slika
 U pripremi je nova stalna postavka iz Arheološke i Etnografske zbirke Zavičajnog muzeja. 
2017-11-03
erotyCorn
Izložba slika Miće Adamovića: "erotyCorn", svečano će biti otvorena 3.11.2017. godine u galeriji Zavičajnog muzeja, u 19 sati, i biće aktuelna
2017-10-02
Kroz svet insekata Srbije
Izložba Prirodnjačkog muzeja u Beogradu: "Kroz svet insekata Srbije", gostuje u Zavičajnom muzeju tokom oktobra meseca 2017. godine.